Cum putem să corectăm defectele de dicție și la ce ajută o dicție mai bună? Care ar fi cele mai practice antrenamente pentru a putea sa devenim buni oratori. Despre acestea și despre multe altele am stat de vorbă cu Maria Coman, la interviurile ”Live” Antena3.ro

Care sunt cele mai ”folosite” greșeli de dicție
În interviul următor, o să aflați care sunt cele mai frecvente greșeli de dicție și de pronunție dar și modul în care le putem corecta. Iată care ar fi cele mai des întâlnite greșeli:
– ”iEuropa”
– ”este”
– ”optisprezece”
– ”uoră”
– ”președenție”

Exerciții de dicție – cum să faci corect un antrenament
Sfaturi practice pentru a executa cât mai corect exercițiile de dicție. Tot ce trebuie să știi pentru a avea rezultate cât mai bune într-un timp foarte scurt.

 

Cum să ai un discurs mai bun
La capitolul public speaking, o să aflați care sunt cele mai bune exerciții pentru a ne putea îmbunătăți discursul. Exerciții simple și extrem de utile pentru oricine vrea să își îmbunătățească abilitățile de oratorie și pentru a vorbi cu lejeritate în fața unui public larg.
O să aflați și care sunt persoanele publice care au probleme de vorbire. Cântăreți și politicieni care au un limbaj defectuos și care, deși sunt modele în societate, nu fac nimic pentru a fi un exemplu pentru cei care îi ascultă.

”The king’s speech” – film motivațional pentru cei care au defecte de vorbire
De ce ar trebui să urmăriți filmul ”The king’s speech”? Pentru că o să aveți un exemplu demn de urmat. Un rege care, deși avea mari probleme de vorbire, a muncit extrem de mult pentru a-și corecta limbajul defectuos. De la bâlbâială până la defecte care țin de sfera logopediei sau a dicției, George al VI-lea a trecut prin numeroase antrenamente pentru a-și îmbunătăți discursul și pentru a scăpa de un defect de vorbire pe care-l avea de mic copil.

Vizionare plăcută!