Ce înseamnă să fii lider? Care sunt calitățile pe care trebuie să le dețină un lider? Lider te naști sau devii? Este sinceritatea o alternativă bună pentru a deveni un bun conducător? Toate răspunsurile în interviul de mai jos, în care am vorbit cu Adi Măniuțiu despre abilitățile esențiale pe care ar trebui să le stăpânească un bun orator.

Care ar fi abilitățile esențiale pe care ar trebui să le dețină un lider?
– să comunice bine.
– să vorbească bine.

Este nevoie de actorie în bagajul unui lider?
Cu siguranță! O persoană care este antrenată și care are minime noțiuni de actorie, se descurcă mult mai ușor în situațiile neprevăzute. Poate să comunice mult mai ușor. Poate să improvizeze mai ușor atunci când se află în impas. Se poate face plăcută mult mai ușor de către persoanele cu care interacționează.

La ce ajută actoria?
Actoria ajută o persoană aflată într-o poziție de conducere să vorbească mai frumos. Să poată interacționa mai bine cu oamenii și să poată să decodifice mult mai ușor ceea ce transmit persoanele cu care interacționează. Tot actoria ne face să recunoaștem mai ușor minciuna. Persoanele care mint își schimbă tonul vocii, grăbesc sau răresc ritmul în care vorbesc. De cele mai multe ori, minciuna te face să gesticulezi haotic.

A fi sa a nu fi sincer? Aceasta-i întrebarea!
Cred că atunci când ești într-o situație de impas, mai bine ești sincer. Decât să minți și să încerci să păcălești persoanele din fața ta, mai bine le spui drept în față adevărul. E mai simplu să recunoști că nu te pricepi la un anumit lucru. Că nu stăpânești bine un anumit domeniu. Că o să te documentezi mai bine pentru întâlnirea următoare.

Sinceritatea poate să fie cheia către un discurs credibil.

Mai jos, găsiți clipul video. Vizionare plăcută!