Ce spune lumea

Dacă ești în căutarea unui profesor alături de care să îți corectezi defectele de dicție, l-ai găsit. Cu ajutorul lui Aurelian vei putea să-ți descoperi abilitățile de bun vorbitor și să îți construiești un discurs autentic, pentru că are mult talent, dar și multă răbdare.

Dana Rogoz

Actriță, blogger, antreprenor

Aurelian iese acum la iveală cu toate capacitățile sale excepționale. Talentat, cu o pasiune ieșită din comun, care l-a făcut să insiste pe tehnicile vorbirii, să țină cursuri pe care le fac doar medicii – cursuri de logopedie, cu scop precis de corectare a defectelor de pronunție. El se ocupă în prezent nu doar de actori ci de toți aceia care doresc să comunice corect

Florin Zamfirescu

Actor și regizor

Aurelian m-a ajutat chiar atunci când aveam nevoie să aduc în discursul meu o mică parte din actorie. Prin antrenamentele făcute, mi-a arătat că improvizația ”se învață”, lucru care te face să treci cu ușurință peste situațiile neprevăzute.

Ela Crăciun

Realizator TV și blogger

Aurelian mi-a fost alături încă de la prima apariție la Antena 1, în calitate de prezentator de știri. Și m-a ajutat enorm! Am descoperit în el un adevărat profesionist care a fost pregătit pentru această meserie de către Ileana Cârstea Simion, cea mai apreciată profesoară de dicție din România. Aurelian, își mulțumesc pentru prietenie, implicare, dăruire și mai ales pentru sfaturile tale extrem de atente și utile!

Olivia Păunescu

Prezentator TV și antreprenor, Antena 1

Antrenorul silabelor, al vorbelor și rostirii „pe românește” , meșterul   cuvintelor simple, pronunțate corect, stăpânul diafragmei și al respirației inspirate, Aurelian Ciocan este, de fapt, instituția gândirii articulate. Exact ceea ce lipsește României. Acum mai mult ca niciodată! Redacții întregi din București și din Chișinău, reporteri și prezentatori, au fost antrenate de Aurelian nu numai să vorbească și să respire corect, dar să și gândească. Asta face cel mai bine, îți antrenează mintea!

Sergiu Toader

project manager trustul Realitatea-Cațavencu

Am lucrat și lucrez extraordinar de bine cu Aurelian. El e cel care m-a antrenat la începuturile mele în televiziune și tot el e cel la care apelez și azi, atunci când în proiectele mele am nevoie un profesor care știe meserie. Și credeți-mă: știe! Și este și fun!

Adrian Măniuțiu

Realizator TV și antreprenor

Aș putea să-l descriu pe Aurelian într-un singur cuvânt: supraspecializat. Adică o persoana care a învățat tot ce se putea despre vorbirea corectă. Alături de el am reușit să scap de emoțiile din transmisiunile în direct, de vocea gâtuită, și să reușesc să pronunț clar fiecare cuvânt. Este un profesor care are multă răbdare.

Sabrina Preda

Realizator, News Hour with CNN

Primul lucru pe care l-am învățat de la Aurelian este că dacă vorbești repede nu înseamnă că ești neapărat mai deștept. Aurelian știe să-ți explice ce greșești fără să te facă să te simți inferior. Are o modestie și o dăruire pe care numai oamenii cu adevărat talentați le au. Iar el are și har și știe și carte, lucru rar întâlnit în ziua de azi.

Luana Dăneț

Editor-șef, Revista Viva! Antreprenor Fabrica de Stil

Actor de meserie, cu studii extinse în logopedie și cu ani buni de experiență, Aurelian  este, în opinia mea, unul dintre cei mai buni profesori de dicție din România. Ori de câte ori am simțit că un om are potențial ,,să apară pe sticlă”, am apelat la Aurelian și a reușit să transforme în vedete de televiziune tineri jurnaliști. El a lucrat cu politicieni și oameni de afaceri, iar rezultatele s-au dovedit spectaculoase și în cazul acestora.

Carmen Ungureanu

Editor-șef, Realitatea TV/Publika TV

Aurelian Ciocan este cel care, dând dovadă de un profesionalism cum rar întâlnești, mi-a fost alături în drumul spre a-mi îndeplini visul. Lucrez de ceva timp în televiziune și de fiecare dată înainte de a intra în direct, îmi amintesc de toate lecțiile învățate de la el. În plus, el m-a ajutat să țin sub control accentul moldovenesc și pentru toate astea îi sunt recunoscătoare.

Viviana Sposub

Prezentator TV, vlogger, Antena 1

La începutul carierei mele, nu am avut parte de un “Aurelian”. Prezentam deja Observatorul, la Antena 1, când am devenit colegi și l-am rugat să lucrăm împreună. După ce fusesem autodidactă atâția ani, am fost uimită să văd cum indicații despre lucruri aparent mărunte mi-au schimbat stilul de a vorbi! Are un fel de a pune “diagnostic” care nici nu știu dacă e știință sau pur și simplu talent.

Mihaela Călin

Prezentatoare TV, Antena 1

Aurelian nu este doar un profesor de dicție. Este mai mult decât atât. L-am perceput ca pe un prieten, care prin îndrumările sale și prin talentul lui m-a ajutat să devin cea mai bună versiune a mea. Dispune de o bunătate și onestitate cum rar întâlnești în ziua de azi.

Andreea Perminov

Prezentator, Antena 3

Aurelian este un profesor de dicție profesionist, de la care am învățat cum să-mi perfecționez discursul din aparițiile publice, cum să frazez corect, pentru a putea să scot în evidență emoția dintr-un cuvânt, dar și cum să transmit mesajul cât mai corect. El consideră că orice problemă de vorbire sau de comunicare se poate rezolva. Și, da, dicția te ajută și la cântat.

Andreea D

Cântăreață

Aurelian Ciocan este unul dintre punctele de reper din cariera mea și pentru sute de oameni de televiziune. Abil, tonic, extrem de sincer și un prieten discret, Aurelian știe cum să ajusteze subtil stilul și să șlefuiască dicția, astfel comunicarea să devină un atu într-o meserie în care vorbirea corectă este actul esențial. Categoric, Aurelian Ciocan este cel care-ți face indirect recenzia atunci când vorbești.

Olivia Furtună

Prezentatoare TV, Republica Moldova

Dincolo de a fi un bun pedagog, Aurelian rămâne un pilon pentru mine, pentru că a fost primul și singurul care mi-a spus că vocea mea nazală, poate fi coborâtă. Și iată cum, acest mic secret, mi-a descris treptat cheia unei reușite în jurnalism. La cursurile lui, orice greșeală făceai putea fi corectată pentru că știa cum să te aducă în zona de confort și să te facă să te concentrezi.

Andreea Gurban

Prezentatoare, Euronews

Aurelian a avut cel mai important rol în cariera mea de prezentator. Toate cunoștințele și succesele pe care le-am obținut la capitolul dicție și atitudine din timpul aparițiilor TV, i le datorez în totalitate. Este un profesor minunat!

Inesa Voscoboinic

Prezentator TV, Republica Moldova

Într-o perioadă foarte aglomerată profesional, când eram angajat în foarte multe proiecte în țară și în străinătate, Aurelian a reușit să-mi optimizeze discursul și m-a ajutat să comunic cu lejeritate în public.

Dragoș Epure

Arhitect, Creative Director Metropolis

”Proful de dicție” are un talent nativ susținut de multă muncă în spate. Rămâi impresionat de capacitatea lui de a-ți pune diagnosticul și de exercițiile personalizate pe care le primești. Ca să nu mai zic de numeroasele ponturi pe care mi le-a dat, pentru ca prestația să fie una impecabilă.

Anamaria Gudu

Prezentator TV, Antena 1

Aurelian este un pedagog excelent prin felul în care îți explică tehnicile de dicție și frazare, într-un limbaj adecvat și potrivit zilelor noastre. Cu un simț al umorului dezvoltat, știe cum să te facă să îl urmărești și să îi asculți sfaturile, într-un curs structurat și adaptat în funcție de nevoile fiecăruia, pe care le identifică încă de la prima întâlnire.

Andrei Culcușică

Reporter, Pro TV

Deschizător de drumuri! Așa îl pot numi pe Aurelian Ciocan, un profesionist desăvârșit cu un suflet frumos care are capacitatea să îți observe calitățile și te pune în valoare punând accentul pe o dicție și frazare. Mulțumesc, Aurelian pentru tot sprijinul și ajutorul. M-ai învățat cum să îmi modelez vocea în așa fel încât să fie potrivită pentru ceea ce am de comunicat.

Raluca Câmpean

Prezentator TV, Antena 1

Am avut ocazia să lucrez cu Aurelian când s-a lansat, la Chișinău, televiziunea de știri Publika TV. Sfaturile lui m-au ajutat mereu: „Citește rar, citește cu vocea jos, citește mult”.  De la el am învățat multă dicție şi frazare. El este profesorul din spatele multor persoane care au ales să pășească pe drumul televiziunii.

Dorin Țurcanu

Realizator și prezentator TV, Republica Moldova